INTELLEKTŰR

Üdvözlünk honlapunkon!

Mielőtt pénztárgépet venne

A pénztárgépvásárláson szeretünk gyorsan túl lenni, s leginkább az ár az érdekes. Kötelező, hát ússzuk meg minél olcsóbban - különben is, van egyéb rengeteg teendőnk, különösen, ha új boltot, vagy műhelyt nyitunk. Pedig érdemes lenne megállni s megfontolni a vásárlást, hiszen bő százezer forintot fogunk kiadni.

Mit érdemes átgondolni, mielőtt pénztárgépet vesz? Nézzük először az árat. Általában nincs nagy különbség a gépek ára között 5-10 százalék. Ez nagyjából 10-15 ezer forintot jelent. Minőségben persze van, de azt egyik forgalmazó sem fogja elmondani, melyik az ami sűrűn elromlik, s melyik az amelyik nem. Mi például csak Fiscat pénztárgépeket forgalmazunk, így, ha jön a keresztkérdés, hogy milyen ez a gép, csak annyit szoktam mondani: "Mint szerviz, folyamatosan unatkozunk." Azt hiszem ezzel mindent elmondtam a Fiscat Neonról és az Ipalmról. Az előbbi típust használjuk a boltunkban is.
Mielőtt pénztárgépet vesz az ember, körülnéz a neten,  s meglepődve veszi észre, hogy egy új gép néhol sokkal olcsóbb az átlagárnál. A jó ajánlatra érdemes "lecsapni", miután meggyőződtünk arról nincsenek apróbetűs részek, nincs nem várt magas költség az üzembehelyezésnél és nincs 3-4 vagy 5 éves kötelező hűség a forgalmazó szervizéhez.

Amit szerintem mindenképpen figyelembe érdemes venni, mielőtt pénztárgépet vennénk... Az a szerviz. Nem szeretjük a szervizeket, legyen az autós vagy kisgép vagy kazánszerviz. Nem szeretjük, s ha fizetni kell, akkor mintha a fogunkat húznák. Éppen ezért fontos tudni, hogy mennyibe is kerül az üzembehelyezés (nálunk nettó 10.000 Ft), mennyibe kerül az éves kötelező felülvizsgálat (nálunk nettó 17.330 Ft), s mennyibe kerül az, hogy a szervizes csak ránéz a gépere (nálunk ez ingyenes). És bizony az sem mindegy, hogy hova kell vinni a gépet, 10-20-40 kilométert kell autózni, vagy nagyjából helyben van. S ez nemcsak az üzemanyagár miatt fontos, hanem az idő miatt is: 10 perc alatt leadjuk a gépet vagy 2-3 órás ügyintézést vállalunk.

És már csak egy "tanács"... A  mi szervizünk 8-től 18 óráig van nyitva, szombaton 8-tól 12 óráig. Telefonos ügyelet naponta 21 óráig, hétvégeken is. S mert a nyitvatartásunk ugyanolyan, mint pénztárgép használóké - alkalmazkodunk, s ha kell szervizünket kinyitjuk 20 órakor is.